11 september 2021
14:00

IK Vista

Många målskyttar i segermatchen mot Månsarp

Det var dags för returmöte mot Månsarp/Taberg ett lag som vi på våren slog tillbaka i en märklig hemmamatch där två halvlekar var mållösa men mittenakten slutade hela 9-1. Skulle det blåklädda kombinationslaget få revansch på vårens debackel? Det var frågan.

1:a halvlek
De rödklädda satte tonen direkt och utnyttjade hela spelplanen och alla lagkompisar när man tog sig fram i våg efter våg. 0-1 kom redan i andra minuten när William slår en fin djupledsboll till Noel som i höjd med straffområdet hittar in till Pelle som bara behöver sätta dit foten. Tre minuter senare gör en Månsarpsspelare ett otroligt snyggt klackmål på hörna. Tyvärr för hans del satt bollen i det egna målet och 0-2 var ett faktum. Lyckligtvis blev inte det målet avgörande för direkt efter erövrar Pelle bollen på offensiv planhalva och skjuter ett skott som blockas, Jonathan snappar upp bollen och trycker in 0-3. Två minyter senare är det dags igen då Pelle slår in bollen efter en fin hörna från Jonathan. I tolfte minuten gör Zander ett snabbt inkast som ger Noel friläge. Ensam med målvakten gör han inga misstag och det står 0-5 på resultattavlan. Bortalaget spelar fyndigt och vinner tillbaka bollen snabbt när man tappar den, trots många bra anfall görs inga fler mål i halvleken.

2:a halvlek
Direkt efter avspark har skapar bortalaget ett anfall där alla utespelare rör bollen, Viggo hittar slutligen med ett tillbakaspel till Zander som skjuter ett högt skott som målvakten tappar in och resultatet är nu 0-6. Två minuter senare är det återigen ett fint anfall där Pelle slår en djupledsboll till Viggo som från vänster i motståndarnas straffområde spelar vidare till Jonathan som kan peta in bollen till 0-7. I den sextonde minuten är det återigen ett vackert anfall med många spelare inblandade. William hittar Vide G från sin backposition som i sin tur sticker in bollen till Viggo som avslutar mellan benen på målvakten till 0-8. I sjuttonde minuten hinner bortalaget att göra ytterligare två mål först genom Pelle och sen genom Jonathan. De rödklädda hjältarna kontrollerar matchen totalt och Olle står mer eller mindre sysslolös i målet. Men i halvlekens sista minut är Olle påpassligt ute och bryter en djupledsboll, han slår sedan en delikat passning till Pelle på vänsterkanten som slår en än mer delikat passning till Vide som smugit sig in i högra delen av straffområdet och kan dunka in 0-11, vilket också är resultatet i paus.

3:e halvlek:
Sista halvleken börjar som den andra slutade, med mål. Josef prickar Noels fötter med ett väl avvägt inkast. Noel vänder bort sin markering och fri med målvakten rullar han in 0-12. I halvlekens tredje minut lyckas hemmalaget göra mål när man efter en fin långboll skaffar sig ett friläge och skjuter in 1-12 i Olles högra hörn. I åttonde minuten vinner Jonathan bollen strax utanför motståndarnas straffområde och avslutar hårt i hörnet till 1-13. Två minuter senare sprintar Jonathan ifrån sin markering och serverar Viggo som enkelt rullar in 1-14. I elfte minuten slarvar Vistaspelarna, kanske för första och enda gången i matchen, i eget straffområde och anfallaren i Månsarp/Taberg avslutar fint oh gör laget andra mål i matchen. 2-15 kommer med två minuter kvar när Vide hittar Viggo högt upp i plan som med ryggen mot mål klackar till William som blir helt solo med målvakten och kan rulla in slutresultatet 2-15.

Sammanfattning:
Jättefin match från första minut. Många av övningarna vi haft efter semestern fokuserar på bollinnehav med många spelare och det var kanske det vi fick se resultat av idag. Trots att det gjordes många mål försökte killarna inte göra mål i varje anfall. Fick man inte skottläge passade man hellre hem än att ta ett chansavslut. De flesta av målen innehöll ett stort antal passningar och det var extra roligt att det fanns hela sju olika målskyttar i Vista när domaren blåste av matchen. Alla gör verkligen en kanonmatch idag och uppför sig på ett bra sätt trots att siffrorna sticker iväg.